Wielervereniging Uden blikt terug op zeer geslaagd wielerweekend in Zeelandse bossen

Het wielerweekend van Wielervereniging Uden is zowel zaterdag 6 als zondag 7 januari bijzonder succesvol verlopen. Met droog winters weer, prachtige wedstrijden en volop publieke belangstelling was het een sportief wielerfeestje beide dagen in de bossen van Zeeland, met Cornelissen Aannemingsbedrijf als zeer tevreden hoofdsponsor.
Zaterdag stond de eerste editie van de Slag om de Maashorst op het programma, waarover elders op deze nieuwspagina meer. De veldrit voor jeugdrenners werden op de zondag verreden. In elke categorie, van 8- tot 14-jarigen, stond een groot deelnemersveld aan de start. Uit heel Nederland waren jeugdrenners naar Zeeland afgereisd, waaronder ook veel nationaal kampioenen. In het sterke veld lieten onze renners zich ook nadrukkelijk zien voor eigen publiek.
Voor Mirne Kling (categorie 2) begon de wedstrijd met een val, maar ze sleepte toch nog een mooie achtste plek uit de strijd. Tim van Uden reed zeer verdienstelijk in categorie 4 en in categorie 3 behaalden drie van onze renners een plek in de top tien. Met voorop Sven Heldens, die heel sterk vierde werd. Siem de Bont (zevende) en Dio Bongenaar (negende) kunnen ook op een mooie wedstrijd terugkijken. En dat geldt zeker ook voor Niek Kovac, die vierde werd in categorie 6. Hij reed van begin tot eind heel sterk. Bij de oudste jeugd, categorie 7, toonde Joep Regterschot aan steeds sterker te worden gedurende het veldritseizoen.
Als organisator kijkt Wielervereniging Uden dan ook zeer tevreden terug op het wielerweekend. Met dank aan de enthousiaste inzet van vele leden/vrijwilligers en natuurlijk de hoofdsponsor: Cornelissen Aannemingsbedrijf.

Klik voor meer foto's van Slag om de Maashorst

Klik voor meer foto’s van Slag om de Maashorst

Klik voor meer foto's van de jeugdveldrit 2024

Klik voor meer foto’s van de jeugdveldrit 2024