Ekoplaza Ronde van Uden wegens succes geprolongeerd!

Wegens succes geprolongeerd. Dat kun je zeker zeggen van de Ekoplaza Ronde van Uden in het centrum van Uden. Na alle enthousiaste geluiden vorig jaar start en finisht de Udense wielerronde ook in 2023 op de markt. Op zondag 11 juni staat het wielerspektakel op de rol.

Een wielerspektakel, dat was het, zo blikt Twan van den Brand terug op de editie van 2022. De voorzitter van Wielervereniging Uden en een van de organisatoren van de Ekoplaza Ronde van Uden is dan ook enkel tevreden. “Het blijkt inderdaad het beoogde visitekaartje voor de vereniging te zijn. Veel belangstellenden noemden het parkoers voor de jeugd zelfs NK-waardig. Top om te horen. We hebben onze club duidelijk verder op de kaart gezet en interesse gewekt bij jeugd. Zeker dit laatste vinden we heel belangrijk.”

Met trots

Erik Does, CEO van hoofdsponsor Ekoplaza, kijkt ook heel enthousiast terug op de eerste wielerronde in het Udense centrum. “De wielrenners zorgden voor spektakel. En met start en finish op de markt heb je meteen een prachtige en gezellige ambiance te pakken. Alle reden dus om op deze ingeslagen weg door te schakelen”, aldus Erik Does, die met Ekoplaza ook dit jaar weer met veel trots de hoofdsponsor is. “Met trots inderdaad, maar zeker ook doelgericht gekeken naar waar wij met Ekoplaza voor willen staan. Wielrennen is toegankelijk, en in diverse disciplines op elk niveau te beoefenen. Bovendien heeft fietsen een heel duurzaam karakter, geheel in lijn met Ekoplaza.”

Een groots wielerfeest

Net als afgelopen jaar staan op zondag 11 juni weer de diverse jeugdcategorieën op het programma, en de elite/beloften/amateurs. Wielervereniging Uden is zelf natuurlijk ook met tal van renners present, waaronder Jason van de Beeten uit Nistelrode, die vorig jaar heel knap de winnaar was in categorie 6. De organisatie is daarnaast heel actief met het verder uitbouwen van het entertainmentprogramma op de markt. Het wordt ongetwijfeld een dag lang een groots wielerfeest.

Nadere info

Klik hier voor nadere info over Ekoplaza Ronde van Uden.