Twan van den Brand nieuwe voorzitter Wielervereniging Uden

Op woensdag 24 oktober 2018 was er een ingelaste ledenvergadering in verband met het aftreden van de huidige interim voorzitter en medeoprichter Mari Fransen. Mari die zich belangeloos heeft ingezet nadat duidelijk was dat de wielervereniging in 2017 geen bestaansrecht meer zou hebben. Samen met Jan van Geelkerken, Theo Janssen, John Looijestijn, Frans van den Hoogen en zijn vrouw Cora Fransen, heeft Mari zich zeer sterk gemaakt om de wielervereniging, maar met name de jeugdafdeling van Wielervereniging Uden weer op te laten bloeien met steun van een achttal sponsoren.

Helaas heeft Mari in 2018 na zijn 2e openhart operatie een herseninfarct gekregen waardoor hij een ernstige afasie heeft opgelopen. Nu duidelijk is dat dit in de toekomst niet meer verbeterd heeft Mari met pijn in zijn hart besloten dat hij niet meer als voorzitter kan fungeren.

Maar omdat de vereniging binnen 1 jaar gegroeid is van 1 jeugdlid naar nu ruim 20 jeugdleden en er verschillende ouders zijn opgestaan om enthousiast de organisatie over te nemen, laat hij de club met een goed gevoel achter. Mede ook omdat de wielervereniging wordt gesteund door de Consul van de KNWU; de heer Van Maasakkers, waar de bestuursleden terecht kunnen.

Op de dag dat Wielervereniging Uden 44 jaar bestond is er unaniem door de aanwezige leden, ere en oud leden gekozen voor Twan van den Brand als nieuwe voorzitter van Wielervereniging Uden.

Twan die zijn opleiding genoten heeft bij Wielervereniging Uden heeft de vereniging zien opbloeien, maar ook in een diep dal zien belanden. Door samen met Sjors Sportief: clinics te organiseren zag Twan dat er nog veel jeugd is die het wielrennen in Uden een warm hart toedragen. Dit geeft hem een fijn, maar vooral een warm gevoel.

Samen met een aantal bestuursleden maakt Twan zich sterk voor een sportcomplex / wielerbaan in Uden om de jeugdleden een veilig parcours te bieden waar ze kunnen trainen. Een sportcomplex dat breed ingezet kan worden in combinatie met andere verenigingen die opzoek zijn naar een soortgelijke baan bv. schaatsen en/of skeeleren. Daarnaast is het werven van nog meer leden ook een van de doelstellingen van Twan van den Brand.
Wielervereniging Uden