Veldritclinic 2 okt. 2021

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om een veldrit te rijden of wil je jouw techniek verder verbeteren? Dan krijg je nu de unieke kans om samen met een echte oud-prof te rijden!
Wielervereniging Uden geeft zaterdag 2 oktober een veldrit clinic in de bossen van Uden/Zeeland en iedereen vanaf 8 jaar die geïnteresseerd is kan zich aanmelden.
Bij de start worden eerst een aantal basisprincipes en technieken uitgelegd. Want veldrijden/ mountainbiken is duidelijk een andere tak van sport dan het wielrennen op de weg. Na deze korte introductie gaan we het bos in om vervolgens gezamenlijk een door de vereniging uitgezet parcours af te leggen. Onderweg zal Twan van den Brand af en toe stoppen om tips of toelichting te geven zodat je dit direct kunt toepassen in het parcours.
Heb je een eigen mountainbike of cyclocrossfiets neem deze dan mee. Wielervereniging Uden heeft maar een beperkt aantal mountainbikes te leen. Draag makkelijk zittende kleding en goede sportschoenen.
Vind je het veldrijden erg leuk dan mag je daarna nog 2 maanden proef trainen en krijg je wielerkleding in bruikleen, mits voorradig. Als je zelf (nog) geen mountainbike/crossfiets hebt kan je gebruik maken van een mountainbike.
Inschrijven voor de basisschool jeugd kan via Sjors Sportief of via Contact