Ronde van Uden 2020 – afgelast

Wielerronde ‘Ronde van Uden’ gaat niet door vanwege coronavirus COVID-19

De Wielervereniging Uden stelt ‘Ronde van Uden’ een jaar uit

De vereniging heeft in navolging van de nieuwe maatregelen voortkomend uit de persconferentie van 23 maart jl. omtrent het coronavirus, besloten om de inmiddels regionaal bekende jaarlijkse wielerronde van Uden met een jaar te laten vervallen in verband met het coronavirus. 10 mei aanstaande zou de wielerronde voor het eerst plaatsvinden in het centrum van Uden. Deze primeur moet helaas een jaar wachten.

Twan van den Brand

Voorzitter en tevens oud winnaar van de Ronde van Uden, Twan van den Brand komt met deze unanieme beslissing na spoedberaad met het bestuur van de vereniging. “Onze premier Mark Rutte heeft duidelijk uitgesproken dat alle bijeenkomsten tot en met 1 juni verboden zijn. Hieraan geven wij direct gehoor. Verzetten heeft geen zin omdat we überhaupt niet weten wanneer de situatie weer onder controle is. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit jaar de wielerronde te laten vervallen.”

Getroffen inwoners

Van den Brand wil tevens nog benadrukken: “Wij zijn enorm geschrokken van de omvang en de snelheid waarmee het virus om zich heen grijpt. Wij wensen dan ook alle mensen en familieleden die het virus hebben, heel veel sterkte en beterschap. Ook willen wij alle zorgmedewerkers heel veel sterkte wensen, het moet vreselijk zwaar zijn om in deze onzekere tijden te moeten werken.”

Onzekerheid

Juist de onzekerheid over het verloop van de bestrijding en mogelijke terugkeer naar een normale situatie, heeft het bestuur doen beslissen om de wielerronde niet te verzetten maar te laten vervallen. Dit jaar dus geen ‘Ronde van Uden’ maar hopelijk volgend jaar weer als vanouds op Moederdag in mei.