Topweekend voor onze jeugdrenners

De jeugdrenners van Wielervereniging Uden hebben een topweekend achter de rug. Op zaterdag 26 januari werden mooie prestaties geleverd op het NK veldrijden in Emmen. Een dag later bezochten de jeugdleden (met hun ouders) de wereldbeker veldrijden voor profs in Hoogerheide, inclusief een ontmoeting met wereldkampioen en sportman van het jaar Mathieu van der Poel.

Tijdens het NK veldrijden noteerden onze jongens én meid zelfs een tweetal top 10-noteringen op het loodzware, modderige parkoers. Bij de meisjes in categorie 2 eindigde Mirne Kling als achtste en bij de jongens werd Sven Heldens in categorie 3 tiende. In diezelfde categorie reed Siem de Bont naar plek 14 en Dio Bongenaar werd negentiende. Een sterk optreden was er ook van Niek Kovac in het grote deelnemersveld van categorie 6. Hij werd zestiende. Bij de oudste jeugd weerde Joep Regterschot zich kranig, goed voor plek 50.

Op de foto met wereldkampioen

Een dag na het NK werd een bezoek gebracht aan de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide. De jeugdrenners beleefden opnieuw een topdag. Ze gingen onder meer op de foto met Inge van der Heijden en Stan Godrie, die beiden ook actief waren in Hoogerheide. Absoluut hoogtepunt was de ontmoeting bij de teambus met Mathieu van der Poel, met voor de meesten als mooie herinnering samen op de foto met de wereldkampioen.