WV Uden organiseert veldrit clinic met Maik van der Heijden!

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om een veldrit te rijden of wil je jouw techniek verder verbeteren? Dan krijg je nu de unieke kans om samen met een echte prof te rijden!

Veldrit-clinic
Wielervereniging Uden geeft 19 september aanstaande een veldrit clinic in de bossen van Uden/Zeeland en iedereen vanaf 8 jaar die geïnteresseerd is kan zich aanmelden. Bij de start worden eerst een aantal basisprincipes en technieken uitgelegd. Want veldrijden/ mountainbiken is duidelijk een andere tak van sport dan het wielrennen op de weg. Na deze korte introductie gaan we het bos in om vervolgens gezamenlijk een door de vereniging uitgezet parcours af te leggen. Onderweg zal Maik af en toe stoppen om tips of toelichting te geven zodat je dit direct kunt toepassen in het parcours.

Maik van der Heijden
Deze ochtend is de leiding in handen van niemand minder dan Maik van der Heijden, lid van WV Uden en komt uit de formatie Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl van Orange Babies Cycling team. Hij heeft inmiddels al vele veldrit kilometers in de benen zitten. Hij kijkt ook al uit naar het veldritseizoen, waarin hij toch duidelijk progressie wil tonen. “Waar ik vorig jaar in de wereldbekers vaak tussen plek 30 en 35 reed, wil ik dan nu tien plekken beter doen. En met echt een goede dag kan de top 20 erin zitten.” Van der Heijden vervolgt; “samen met Noah Vreeswijk deed ik vorige week nog een korte trainingsstage in Heeswijk. We hebben zowel op de wegfiets als op de MTB gereden en echt goed kilometers kunnen maken.”

Beperkt aantal plaatsen
Voor deze ochtend zijn er een beperkt aantal plaatsen dus geïnteresseerden doen er goed aan om zich snel aan te melden. WV Uden heeft ook een beperkt aantal fietsen die geschikt zijn om in de bossen te gebruiken. Als je in het bezit bent van een crossfiets/mountainbike, dan is het gewenst dat je deze clinic op je eigen fiets rijdt. Let op; voor deze clinic is het dragen van een fietshelm verplicht!

Zaterdag 19 september – Veldrit clinic

Inschrijven      : mail naar infowvuden@gmail.com
Tijd                  : 10:00 starten (tot ongeveer 12:00 uur)
Verzamelen    : Bosweg in Zeeland